Nieuwbouw
Museum Ton Schulten

Kunstenaar Ton Schulten vroeg ons een nieuw museumgebouw te ontwerpen voor het presenteren van zijn schilderwerken. Daarnaast wilde hij ruimte voor een museumwinkel, een themazaal voor concerten en lezingen, een café-restaurant en appartementen. De uitdaging was tweeledig. Enerzijds moesten wij ervoor zorgen dat de grootte op de juiste wijze past binnen het beschermde stadsgezicht van Ootmarsum. Anderzijds kregen we de opdracht een strakke, moderne vormgeving neer te zetten die naadloos aansluit op het pittoreske centrum. Het resultaat is een gebouw waarin klassieke elementen volop de ruimte krijgen en het open karakter zorgt voor een moderne, tijdloze uitstraling. Samen met BBD Bouwmanagement, bouwbedrijf Steggink en Lammerink Installatiegroep leverden we het resultaat op.

 

Opdrachtgever: Ton Schulten Stichting