Revitalisering pand
UNIMETA Enschede

Maatschap Spoordijkstraat vroeg ons nieuwe functies te bedenken voor het leegstaande pand van het voormalige Unimeta in Enschede. Wij stelden voor een deel van het bestaande pand te slopen. Zo konden we onder andere voorzien in een grote parkeerbehoefte. Een deel lieten we nieuw terugkomen voor een bouwmarkt (de Karwei) en een ander deel is blijven bestaan omdat het geschikt was voor hergebruik. De begane grond maakten we geschikt voor bedrijfsdoeleinden. De 1e etage fungeert als kantoortuin met separate kantoren en spreekruimtes. Het gebouw is verder gestript en voorzien van een nieuwe gevel. De mooie constructieve elementen zijn zichtbaar gebleven. De nieuwe gevel en de interne verbouwing tezamen zijn hét toonbeeld van een succesvol resultaat.

Opdrachtgever: Maatschap Spoordijkstraat