Transparant kantoorpand

Van onze opdrachtgever kregen we de vraag om mee te denken hoe hun toekomstig kantoorpand eruit zou zien. Als belangrijkste thema kregen we mee: hoe krijgen we een dermate uitstraling dat werknemers als gebruikers van het pand het gevoel krijgen, dat ze in een aangename werkomgeving terecht komen? En dat ze welkom zijn dat ze hier willen werken? Ook moesten zaken als eenvoud, transparantie, duurzaamheid en een duurzame, hightech uitstraling meegenomen worden in het ontwerp. De locatie liet een volume van 3 bouwlagen toe met voldoende ruimte op het maaiveld om een open en natuurlijk karakter te krijgen. De opdrachtgever wilde geen ‘blik’ voor de deur, maar groen om binnen en buiten met elkaar te verbinden. We kozen voor een open verbinding van het groen richting de semi-openbare functies, zoals de entree en ontmoetingsruimten die grenzen aan het groene maaiveld. Door het pand iets op te tillen, krijgt het nog meer allure en zien we door de glazen architectuur de openheid van het gebouw. Door de glazen gevel te voorzien van semi-transparante zonnecollectoren en door groen te verwerken in de gevels en de overstekken, wordt het duurzame karakter van het pand goed weergegeven.