Woonhuis rand Denekamp

Op de plek waar vroeger Hotel Kampbeek furore maakte, verrijst een statig landhuis. Een markante, in het oog springende plek, die vraagt om een bijzonder ontwerp. Nadat de bestemming horeca omgeturnd werd tot woonbestemming, kon onze opdrachtgever zijn droom waarmaken. Ook de gemeente Dinkelland gaf aan op deze plek graag een bijzonder object met voldoende body te zien. Met een duidelijke verwijzing naar het vroegere bouwen, kozen we voor een statig, symmetrisch en herkenbaar pand, uitgerust met een duidelijke rietbedekte kapvorm. De woning is niet te hoog neergezet op de plint, maar wel duidelijk genoeg om de statige uitstraling te benadrukken. Door te kiezen voor deze tussenvorm, voorkomen we dat het op een terp komt te staan. Met een dergelijk ontwerp aan de rand van het Singraven en naast de Kampbeek, verwachten we een icoon toe te voegen aan de toegangsweg van Denekamp.