Leferink Architecten: groots tot in het kleinste detail

U staat aan het begin van uw droom: de realisatie van een bijzonder bouwwerk. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of transformatie, zo’n bijzonder project pakt u niet dagelijks op. Zeker niet als het gaat om de verhuizing of vestiging van uw bedrijf of de realisatie van uw nieuwe woonplek. Wat uw wens ook is, u moet zich aan het eind van het traject thuis voelen in uw nieuwe woon-, werk- of leefomgeving. Leferink Architecten staat graag aan de basis van dat thuisgevoel. Met oog voor esthetiek én functionele indeling van de ruimtes geven wij vorm aan uw droom.

Wij tekenen voor de waarde van uw organisatie

Welke doelstelling u voor uw organisatie heeft, beïnvloedt de manier van werken en daarmee ook het werk van een architect. In het eerste gesprek stellen we daarom altijd eerst uw organisatie centraal. We gaan met u in gesprek over uw toekomstplannen, uw logistieke proces en uw eventuele groeiwensen. Want als uw bedrijf groeit, wat groeit er dan? Neemt dan de draaglast van inkomende goederen toe? Gaan beschikbare vierkante meters efficiency in de weg staan? Om al dit soort toekomstige uitdagingen op te vangen, is anticiperen op fysieke ruimte essentieel voor uw continuïteit. Daarom stellen we uw bedrijfsproces altijd eerst boven onze ingeving en verbeeldingskracht.

Zo deden we dat bij anderen

Balans tussen ruimte en proces

Om een balans te vinden tussen ruimte en proces, maken we het liefst de hele organisatie deelgenoot van onze ontwerpopgave. Waar het kan, spreken we met alle sleutelfiguren binnen uw organisatie. We zijn benieuwd hoe bedrijfsprocessen lopen en waar knelpunten zitten. In die gesprekken zoeken we ook geregeld de discussie op. Niet om het u anders te laten inzien, maar om anders te kijken. Meerdere keren resulteerde dit al in unieke en verrassende groeikansen. Uiteraard staat duurzaamheid niet los van uw bouwopgave, het maakt voor ons zelfs een belangrijk onderdeel uit van ons ontwerpproces. De weg naar een BREEAM-certificering of bouwen volgens GPR kent dan ook geen geheimen voor ons! Wanneer we met elkaar de uitgangspunten helder hebben, vertalen wij het ontwerp naar een 3D-ontwerp dat toepasbaar is voor BIM. In dit Bouw Informatie Model zijn alle bouwgegevens van betrokken partijen bijeen gebracht. Het is een zeer efficiënt model en voorkomt faalkosten in het latere bouwtraject.

Afspraak maken? Neem contact op!

Van de tekentafel tot directievoering

Zodra we processen en haalbaarheid inzichtelijk hebben, gaan we naar de tekentafel. Uw groeiambities, logistiek en verwachtingen vlechten we samen tot één geheel in een schetsontwerp en later in het definitieve ontwerp. En dan? Ook in het traject daarna tonen we graag het nodige LEF: van de vergunningsaanvragen tot aan de directievoering. Hebt u onze LEF alleen nodig in bijvoorbeeld het vergunningstraject? Dat kan natuurlijk ook. Neem gerust contact met ons op om uw wensen door te spreken!